You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

Chromanator Dual Monitor Support

Posted: Thu, 25th Nov 2004, 5:54am

Post 1 of 8

vesicant

Force: 400 | Joined: 16th Nov 2004 | Posts: 12

EffectsLab Lite User

Gold Member

Hello,
I didn't notice it posted on here or addressed in the FAQ's so sorry if I just missed it somewhere. I am running windows XP and Chromanator with Dual Monitors and everytime it starts up it complains that I am using a non standard monitor size and resets itself to default, Even when I pick monitor sizes that should easily fit on one of my screens. Is there a workaround for this or is this a potential future change? Its not too big of an issue but it would be nice to be able to use chrominator a little bigger.

thanks for any info.

-Vesicant
Posted: Thu, 25th Nov 2004, 10:53am

Post 2 of 8

Cogz

Force: 16050 | Joined: 18th Jun 2002 | Posts: 674

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User FXpreset Maker Windows User MacOS User

FXhome Team Member

Hi Vesicant,

I'm also running a Dual monitor setup, but don't seem to have any problems, I have one monitor with 1280x960 (primary), and a smaller monitor running 1024x768 next to it. Chromanator is never going to wrap onto both monitors if thats what you mean. But if its not filling your primary monitor may I ask what resolution you are running, also what operating system you have??
Posted: Thu, 25th Nov 2004, 12:10pm

Post 3 of 8

Klut

Force: 2120 | Joined: 16th Apr 2004 | Posts: 1585

VisionLab User FXpreset Maker Windows User MacOS User FXhome Movie Maker

Gold Member

timbuk2 wrote:

Chromanator is never going to wrap onto both monitors
And it never will in the future?
Posted: Thu, 25th Nov 2004, 2:45pm

Post 4 of 8

Redhawksrymmer

Force: 18442 | Joined: 19th Aug 2002 | Posts: 2620

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 3 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker Windows User MacOS User

SuperUser

Time will tell.
Posted: Thu, 25th Nov 2004, 4:06pm

Post 5 of 8

vesicant

Force: 400 | Joined: 16th Nov 2004 | Posts: 12

EffectsLab Lite User

Gold Member

> But if its not filling your primary monitor may I ask what resolution you >are running, also what operating system you have??

Running windows XP service pack 2. I have both my monitors set to 1280 by 1024. anytime I start it up it (even when I try to set it to a resolution that is smaller then my screen) it resets itself to 1024 by 768 using a bit less then 2/3rd of my screen. I am not expecting it to wrap both (but it would be sweet wink ) but is there anyways I can get it to ignore then autodetect and get it a bit bigger?

thanks,
vesicant
Posted: Thu, 25th Nov 2004, 4:15pm

Post 6 of 8

Cogz

Force: 16050 | Joined: 18th Jun 2002 | Posts: 674

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User FXpreset Maker Windows User MacOS User

FXhome Team Member

I've just changed my screen resolutions to be the same as yours, Chromanator opened full screen just fine. Hmm... Assuming you're running ther latest version 1.0.6?? You can change the resolution in the Edit > Preferences section. The top down drop down menu has, "Resolution Settings". I've got mine set to "Full Screen", but perhaps if its not working for you, change it to 1280x1024. If that still doesn't work let us know.
Posted: Thu, 25th Nov 2004, 4:19pm

Post 7 of 8

vesicant

Force: 400 | Joined: 16th Nov 2004 | Posts: 12

EffectsLab Lite User

Gold Member

Yep tried both full screen and 1280 X 1024 and they both keep resetting when chrominator starts. what is odd is that when I do into the resolution settings after it gets reset it is defaulted to a setting that is not a choice 1018 X 744. Odd.
Posted: Thu, 25th Nov 2004, 4:30pm

Post 8 of 8

Cogz

Force: 16050 | Joined: 18th Jun 2002 | Posts: 674

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User FXpreset Maker Windows User MacOS User

FXhome Team Member

Hmm, very odd... have you tried uninstalling Chromanator, and also deleting the "Chromanator Files" folder in your My Documents folder, then reinstalling. perhaps the preference files have got messed up somewhere along the line.

NB/ Don't forget to move your key file out of the Chromanator folder before uninstalling, also moving any presents/temp files you may wish to keep from the Chromanator Files folder before deleting it.