You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

Missing frame & won't play in Premier

Posted: Thu, 6th Jan 2005, 2:10am

Post 1 of 9

Reitan

Force: 0 | Joined: 6th Jan 2005 | Posts: 4

Member

Hi

I have two problems.
1. When I'm laying on some effectes for some time, the frame that I copy to the next could be gone. But it's still there. I can edit it but not click on it!
Someone knows what I should do?

Everytime I now get that error I export out the movie, quit the program, starts program and import that clip I exported.

2. I save it uncompressed, but it won't play in Premier. It will only show itself in the monitor. But in Movie Maker there is no fail. I don't have the Maincept codec, but that other one thats free smile

Please help me smile
Posted: Thu, 6th Jan 2005, 4:11pm

Post 2 of 9

TimmyD

Force: 2646 | Joined: 18th Feb 2004 | Posts: 2507

EffectsLab Lite User FXpreset Maker Windows User MacOS User

Gold Member

Could you please rephrase that? I really didnt get what you were saying...
Posted: Thu, 6th Jan 2005, 8:33pm

Post 3 of 9

Reitan

Force: 0 | Joined: 6th Jan 2005 | Posts: 4

Member

When I lay for example 3 lightsabers in a frame. It shows all of them on the picture but when I look at the taskbar it only shows 1 effect! Do you get it now?
Posted: Thu, 6th Jan 2005, 8:44pm

Post 4 of 9

TimmyD

Force: 2646 | Joined: 18th Feb 2004 | Posts: 2507

EffectsLab Lite User FXpreset Maker Windows User MacOS User

Gold Member

Yes, i get it. Are you putting all the lightsabers on at the same time?
Posted: Thu, 6th Jan 2005, 8:46pm

Post 5 of 9

Rawree

Force: 3250 | Joined: 27th Jun 2002 | Posts: 1925

EffectsLab Lite User Windows User MacOS User

Gold Member

Can you post up a screenshot, I thinkI know what you mean but I want to be sure.

Your second project sounds like a Premiere problem. If you export a movie as Uncompressed it won't matter what codecs you have because it doesn't use one. Make sure the movie is uncompressed, try outputting as uncompressed quicktime and have a look in the Premiere help files to see if it says anything about it.
Posted: Fri, 7th Jan 2005, 12:03am

Post 6 of 9

Reitan

Force: 0 | Joined: 6th Jan 2005 | Posts: 4

Member

http://home.no.net/gsiden/alam/alam%20screen.png
It's two lightsabers and a default clash. But it will only allow me to edit the first effect I added. In my case that's the red lightsaber.
Posted: Fri, 7th Jan 2005, 8:37am

Post 7 of 9

Rawree

Force: 3250 | Joined: 27th Jun 2002 | Posts: 1925

EffectsLab Lite User Windows User MacOS User

Gold Member

Woah, firstly you can stretch the lightsaber effect rather than copying and pasting like that (Probably something in the Video tutes.
Posted: Fri, 7th Jan 2005, 7:37pm

Post 8 of 9

Klut

Force: 2120 | Joined: 16th Apr 2004 | Posts: 1585

VisionLab User FXpreset Maker Windows User MacOS User FXhome Movie Maker

Gold Member

hmm, Reitan. You hosted on home.no

Are you a norwegian??? (Er du? kryr av oss nå)
Posted: Fri, 7th Jan 2005, 10:55pm

Post 9 of 9

Reitan

Force: 0 | Joined: 6th Jan 2005 | Posts: 4

Member

Klut wrote:

hmm, Reitan. You hosted on home.no

Are you a norwegian??? (Er du? kryr av oss nå)
Hell yeah smile (ja)

Okay, problem 1 is sort of solved. So, can someone help me on problem 2? I have Adobe Premier Pro 1.5 and all of the codecs I need. I think. But it is uncompressed, so why should I have to get a codec?

This is confusing me crazy