You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

Kodec problem...

Posted: Mon, 31st Jan 2005, 7:20pm

Post 1 of 7

Tommy Gundersen

Force: 530 | Joined: 25th Jan 2005 | Posts: 471

EffectsLab Lite User Windows User MacOS User

Gold Member

I tryed to make a title with studio 8 right now, and exported it to AVI file...
Then I tryed to open it in alamdv 2 to add some effects there. Then it appeared ''This file uses a different kodec.. Visit fxhome for more help'' or something like that:S

What should I do?
Posted: Mon, 31st Jan 2005, 7:25pm

Post 2 of 7

Mellifluous

Force: 5604 | Joined: 6th Oct 2002 | Posts: 3782

EffectsLab Pro User Windows User

Gold Member

Make sure it's just an AVI codec, not an AVI DV codec. And if possible, use another codec & not the Microsoft one.
Posted: Mon, 31st Jan 2005, 7:28pm

Post 3 of 7

Tommy Gundersen

Force: 530 | Joined: 25th Jan 2005 | Posts: 471

EffectsLab Lite User Windows User MacOS User

Gold Member

All I did was this:
Chosed a title from the alternatives(in studio cool, changed the text, and pushed the ''make movie'' button(Create AVI file)... Then it seems like it uses a kodec that doesnt match alam'ssad

Any solutions?
Posted: Mon, 31st Jan 2005, 7:30pm

Post 4 of 7

Mellifluous

Force: 5604 | Joined: 6th Oct 2002 | Posts: 3782

EffectsLab Pro User Windows User

Gold Member

Doesn't Studio have any compression options?
Posted: Mon, 31st Jan 2005, 7:36pm

Post 5 of 7

Tommy Gundersen

Force: 530 | Joined: 25th Jan 2005 | Posts: 471

EffectsLab Lite User Windows User MacOS User

Gold Member

Dont know. I'm no good at compression stuff:) Atleast, I have to log out now... Thanks for the help...biggrin
Posted: Mon, 31st Jan 2005, 7:42pm

Post 6 of 7

Klut

Force: 2120 | Joined: 16th Apr 2004 | Posts: 1585

VisionLab User FXpreset Maker Windows User MacOS User FXhome Movie Maker

Gold Member

Rating: +1

Let see,

First, the blue arrow, then the yellow, ah.. THe red. There's compression for you.
Posted: Tue, 1st Feb 2005, 8:05pm

Post 7 of 7

Tommy Gundersen

Force: 530 | Joined: 25th Jan 2005 | Posts: 471

EffectsLab Lite User Windows User MacOS User

Gold Member

Thanks klut! Ill try that later:D