You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

EffectsLab update (866) now available!

Posted: Mon, 23rd May 2005, 10:19pm

Post 1 of 21

Simon K Jones

Force: 27955 | Joined: 1st Jan 2002 | Posts: 11683

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker Windows User

FXhome Team Member

Rating: +2

New versions of the Mac and PC installers are now available that resolve a few startup issues as well as a couple of other eccentricities. Click here to read the full change log.

All EffectsLab users should head over to the downloads page to make sure they're up-to-date.
Posted: Mon, 23rd May 2005, 10:50pm

Post 2 of 21

TimmyD

Force: 2646 | Joined: 18th Feb 2004 | Posts: 2507

EffectsLab Lite User FXpreset Maker Windows User MacOS User

Gold Member

Yes, downloading now.
Posted: Mon, 23rd May 2005, 11:28pm

Post 3 of 21

Zea

Force: 1773 | Joined: 20th Feb 2005 | Posts: 742

EffectsLab Lite User Windows User MacOS User

Gold Member

Rating: +1

Awesome, glad to hear it. Still no image import tho sad

-Z
Posted: Tue, 24th May 2005, 3:33am

Post 4 of 21

SugahSean

Force: 880 | Joined: 9th Dec 2001 | Posts: 27

EffectsLab Pro User MacOS User

Gold Member

Commanders: Execute Order number 8. . .66!! cool

Just got the 866 version for the Mac. So far so good.
Posted: Tue, 24th May 2005, 8:30am

Post 5 of 21

Remco Gerritsen

Force: 578 | Joined: 4th Mar 2005 | Posts: 517

EffectsLab Lite User FXpreset Maker Windows User

Gold Member

nice !

Gonna to download after school
Posted: Tue, 24th May 2005, 1:15pm

Post 6 of 21

Smates Studios

Force: 598 | Joined: 25th Dec 2003 | Posts: 33

EffectsLab Pro User MacOS User

Gold Member

I just downloaded 866, but I'm still having the problem with the top menu. Whenever I put my mouse on one of the icons the box that tells you what that icon does just flashes. It flashes, or spazes, so fast that you can't tell what the top menu icons are for. You just kind of have to hit them all and try to figure out what they do. I am running the Mac OS version. I'm sorry if this isn't the place to post bugs, but I didn't know where else to go! Keep up the great work guys!
Posted: Tue, 24th May 2005, 4:25pm

Post 7 of 21

Redhawksrymmer

Force: 18442 | Joined: 19th Aug 2002 | Posts: 2620

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 3 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker Windows User MacOS User

SuperUser

cool, I had a problem which occured sometimes when rendering. It is now solved. smile
Posted: Tue, 24th May 2005, 5:30pm

Post 8 of 21

marcelol

Force: 400 | Joined: 3rd Jun 2004 | Posts: 1

EffectsLab Lite User Windows User

Gold Member

Are there plans to allow us to resize the window so that I can move it to my second monitor which has a higher resolution (or better yet, extended in between the two monitors like i do with Premiere Pro).

Great job on this program! It rocks!
Posted: Tue, 24th May 2005, 8:30pm

Post 9 of 21

SugahSean

Force: 880 | Joined: 9th Dec 2001 | Posts: 27

EffectsLab Pro User MacOS User

Gold Member

Smates Studios wrote:

I just downloaded 866, but I'm still having the problem with the top menu. Whenever I put my mouse on one of the icons the box that tells you what that icon does just flashes. It flashes, or spazes, so fast that you can't tell what the top menu icons are for.
Yeah, I noticed that too.
Posted: Tue, 24th May 2005, 8:40pm

Post 10 of 21

Brettsta

Force: 3385 | Joined: 15th Nov 2003 | Posts: 2114

VisionLab User FXpreset Maker MacOS User

Gold Member

SugahSean wrote:

Smates Studios wrote:

I just downloaded 866, but I'm still having the problem with the top menu. Whenever I put my mouse on one of the icons the box that tells you what that icon does just flashes. It flashes, or spazes, so fast that you can't tell what the top menu icons are for.
Yeah, I noticed that too.
same here
Posted: Tue, 24th May 2005, 8:44pm

Post 11 of 21

Joshua Davies

Force: 25400 | Joined: 21st Mar 2001 | Posts: 3029

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXpreset Maker Windows User MacOS User

FXhome Team Member

Its trying to draw the tool tip, but its going behind the menu bar. Will sort this.
Posted: Wed, 25th May 2005, 5:07pm

Post 12 of 21

JBProductions

Force: 210 | Joined: 16th Apr 2003 | Posts: 26

EffectsLab Lite User Windows User

Gold Member

I keep getting this error when i start it up --->
whats up with that?
Posted: Wed, 25th May 2005, 9:18pm

Post 13 of 21

Obi Wan Kenobi

Force: 685 | Joined: 27th Oct 2003 | Posts: 187

EffectsLab Pro User FXpreset Maker MacOS User

Gold Member

Yeah I'm having the same with my Mac. It's when I open it the second and further times. Damn! I can't do anything anymore with it! AAAAAARGH!!!

And by the way, I'm still having problems when I edit my effectslab-file and try to render it; it just stops! I have to re-open it again, and THEN render it. But since the error above occurs, there's no can-do. sad
Posted: Thu, 26th May 2005, 11:34pm

Post 14 of 21

TimmyD

Force: 2646 | Joined: 18th Feb 2004 | Posts: 2507

EffectsLab Lite User FXpreset Maker Windows User MacOS User

Gold Member

Heh, i'm still in problem free 865 biggrin
Posted: Fri, 27th May 2005, 1:25am

Post 15 of 21

Serpent

Force: 5426 | Joined: 26th Dec 2003 | Posts: 6515

CompositeLab Pro User EffectsLab Pro User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

Gold Member

I am problem free in the first released version. I am too lazy to upgrade, I don't need it right now. Still cool though, I am glad to see new versions popping out this fast.
Posted: Fri, 27th May 2005, 9:54am

Post 16 of 21

Simon K Jones

Force: 27955 | Joined: 1st Jan 2002 | Posts: 11683

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker Windows User

FXhome Team Member

Serpent - as well as bug fixes there have been a few interface tweaks, such as enabling concave lightsaber hilt curvature. So don't forget to upgrade if you happen to need that at any point. smile
Posted: Fri, 27th May 2005, 5:13pm

Post 17 of 21

RadioactiveMonkey

Force: 200 | Joined: 27th May 2005 | Posts: 1

EffectsLab Lite User

Gold Member

I just bought Effects Lab for my mac and when it starts I click video to open the file I want to add effects to and when I press ok the box just flashes and does nothing. I repeat it over and over but it doesn't do anything. Whats wrong!
Posted: Fri, 27th May 2005, 5:29pm

Post 18 of 21

Joshua Davies

Force: 25400 | Joined: 21st Mar 2001 | Posts: 3029

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXpreset Maker Windows User MacOS User

FXhome Team Member

Make sure your movie has the correct file suffix - .mov or .dv
Posted: Fri, 27th May 2005, 7:20pm

Post 19 of 21

Obi Wan Kenobi

Force: 685 | Joined: 27th Oct 2003 | Posts: 187

EffectsLab Pro User FXpreset Maker MacOS User

Gold Member

I think after the next upgrade I won't download any until it is sure to be free of big bugs... think
Posted: Fri, 27th May 2005, 7:27pm

Post 20 of 21

Brettsta

Force: 3385 | Joined: 15th Nov 2003 | Posts: 2114

VisionLab User FXpreset Maker MacOS User

Gold Member

Obi Wan Kenobi wrote:

I think after the next upgrade I won't download any until it is sure to be free of big bugs... think
If everyone did this no bugs would get fixed.
Posted: Fri, 27th May 2005, 8:49pm

Post 21 of 21

Obi Wan Kenobi

Force: 685 | Joined: 27th Oct 2003 | Posts: 187

EffectsLab Pro User FXpreset Maker MacOS User

Gold Member

Hmmm, yeah. That's true. But I think we can rely on FXHome to fix it all quickly! wink