You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

Introductory flash video...

Posted: Sun, 7th Oct 2007, 10:29pm

Post 1 of 8

A Pickle

Force: 1235 | Joined: 7th Sep 2004 | Posts: 1280

EffectsLab Lite User FXhome Movie Maker Windows User

Gold Member

Hey, guys.

I dunno about you, but I utterly HATE it when I load into a site and some crap starts playing over my music or something like that. The MySpace effect. Anyways, I was wondering if... maybe.. we could turn off the autoplay for that introductory flash video, making it user's choice.

At the very least, if we could make each intro video have 5-10 seconds of silent video, allowing me (and others who agree with me) to escape to "Community" before the audio starts playing? Thanks, yeah, that'd be great. biggrin
Posted: Sun, 7th Oct 2007, 11:28pm

Post 2 of 8

Jabooza

Force: 2743 | Joined: 21st Jul 2006 | Posts: 1446

VisionLab User VideoWrap User FXpreset Maker FXhome Movie Maker MacOS User

Gold Member

I don't usually have this problem because I have the forums page set to my home page, but it has happened to me before and I see what you mean, I doubt a lot of people like being unexpectedly blasted with sound upon entering FXhome (especialy if it's there first time?) Another solution is that it could play an audio-less video like it used to.
Posted: Mon, 8th Oct 2007, 1:22am

Post 3 of 8

szczepanski

Force: 346 | Joined: 10th Aug 2007 | Posts: 227

Windows User

Member

For your problem with the Myspace one. Go to Account Settings > Miscellaneous then under Players tick the box that say 'Other players > Auto-start profile and band music players.'

Now your problem should be fixed smile
Posted: Mon, 8th Oct 2007, 2:41am

Post 4 of 8

Serpent

Force: 5426 | Joined: 26th Dec 2003 | Posts: 6515

CompositeLab Pro User EffectsLab Pro User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

Gold Member

If you turn down the volume on the flash video, it stays turned down if the page is re-accessed. That worked for me, but since it's my home page everything might be stored somewhere, or maybe it's just Safari's doing. Not sure, give it a go.
Posted: Mon, 8th Oct 2007, 8:43am

Post 5 of 8

A Pickle

Force: 1235 | Joined: 7th Sep 2004 | Posts: 1280

EffectsLab Lite User FXhome Movie Maker Windows User

Gold Member

Well, I set my homepage to the forum page... and solved my problem. I'm an idiot. biggrin
Posted: Mon, 8th Oct 2007, 11:15pm

Post 6 of 8

The Duelist

Force: 1289 | Joined: 10th Aug 2006 | Posts: 100

VisionLab User FXpreset Maker MacOS User

Gold Member

I think it's cool Fxhome added in sound- it really makes the effects more realistic for some reason. But you're right. Maybe they should start out quiet and fade in.
Posted: Tue, 9th Oct 2007, 9:24pm

Post 7 of 8

A Pickle

Force: 1235 | Joined: 7th Sep 2004 | Posts: 1280

EffectsLab Lite User FXhome Movie Maker Windows User

Gold Member

Obviously. Film, especially the special effects in film, paired with sound make a very realistic and immersive experience.

My complaint is not with the quality and immersiveness of the flash video itself, my complaint has to do with web design. Maybe I'm off on my own here, but I HATE it when I load into a website that has sound. Generally I'm listening to my own music, I could really care less about web sounds -- I care about the content... and sounds aren't remotely useful or conducive to conveying that.
Posted: Tue, 9th Oct 2007, 11:03pm

Post 8 of 8

Axeman

Force: 17995 | Joined: 20th Jan 2002 | Posts: 6124

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

SuperUser

I completely agree with you, A Pickle. I also have a strong aversion to websites which hijack my audio.