You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

Spill Supression pulls yellows out of entire image [ANSWER]

Posted: Mon, 12th Nov 2007, 3:39am

Post 1 of 4

Max Pixel

Force: 0 | Joined: 12th Nov 2007 | Posts: 2

Member

Hi FX'ers

I just downloaded the Mac demo to give it a try.

I quickly noticed the Spill suppression tool pulls yellow out of the entire foreground image.

Take alook at the product page image, the girl's tanktop is yellow in the original and in the composite it is orange and her skin tone is more orange as well in the composite.



Anything to fix this?

Additionally, any chance this product will be a PS plugin in the future?

Thanks,

-Max
Posted: Mon, 12th Nov 2007, 8:09am

Post 2 of 4

Axeman

Force: 17995 | Joined: 20th Jan 2002 | Posts: 6124

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

SuperUser

For most images, this isn't really much of a problem. But for cases where it is, you can adjust the setting on the spill suppressor, as well as use the color balance filter to tweak the colors of the image after keying.
Posted: Tue, 13th Nov 2007, 2:07am

Post 3 of 4

Max Pixel

Force: 0 | Joined: 12th Nov 2007 | Posts: 2

Member

Oh look, someone changed it!

So what was the fix?

As a reference, here is what it look like:

Posted: Fri, 14th Dec 2007, 9:00am

Post 4 of 4

Simon K Jones

Force: 27955 | Joined: 1st Jan 2002 | Posts: 11683

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker Windows User

FXhome Team Member

We lowered the spill suppression to fix it. It's a high quality image with a good greenscreen, so the spill wasn't fully necessary.