You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

Weird Static Sound

Posted: Mon, 15th Dec 2008, 8:13pm

Post 1 of 6

Shadow013

Force: 943 | Joined: 17th Mar 2008 | Posts: 154

EffectsLab Pro User VideoWrap User FXhome Movie Maker MacOS User

Gold Member

Ok, I have had this problem for a while. It only happens sometimes.

I have a .mov file all ready to go and it compresses it and everything normal that is suppose to happen happens. Then when its done, I play it in Quicktime and the picture quality is good, but when any music begins to play it just has a weird static sound. Its really annoying! But like I said it only happens on some videos, the others work just fine.

If this has happened to anyone else and you fixed it, please let me know.

Thanks in advance for any advice!
Posted: Mon, 15th Dec 2008, 9:23pm

Post 2 of 6

Axeman

Force: 17995 | Joined: 20th Jan 2002 | Posts: 6124

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

SuperUser

What format is the audio in, in the videos where this happens?
Posted: Mon, 15th Dec 2008, 9:45pm

Post 3 of 6

Shadow013

Force: 943 | Joined: 17th Mar 2008 | Posts: 154

EffectsLab Pro User VideoWrap User FXhome Movie Maker MacOS User

Gold Member

The format is Linear PCM.
Posted: Tue, 16th Dec 2008, 6:07am

Post 4 of 6

Shadow013

Force: 943 | Joined: 17th Mar 2008 | Posts: 154

EffectsLab Pro User VideoWrap User FXhome Movie Maker MacOS User

Gold Member

You know what, I got it worked out now. But thanks for showing interest Axeman. biggrin
Posted: Tue, 16th Dec 2008, 7:50am

Post 5 of 6

Axeman

Force: 17995 | Joined: 20th Jan 2002 | Posts: 6124

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

SuperUser

Ah, glad to hear it. Do you mind sharing what sorted it out?
Posted: Tue, 16th Dec 2008, 7:58am

Post 6 of 6

Shadow013

Force: 943 | Joined: 17th Mar 2008 | Posts: 154

EffectsLab Pro User VideoWrap User FXhome Movie Maker MacOS User

Gold Member

Sure. I just had to lower the rate down. I don't know why it was so high. Now I submitted my video onto here and hopefully it will be up this week. So you should check it out when it comes out. wink

Anyways, thanks again for showing interest, it is much appreciated!