You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

Delay or sticking of frame advance or frame back keys.

Posted: Thu, 11th Jun 2009, 11:23pm

Post 1 of 3

FXhomerTony

Force: 945 | Joined: 28th Apr 2009 | Posts: 133

CompositeLab Pro User EffectsLab Pro User FXhome Movie Maker

Gold Member

In creating a series of effects I was experiencing delays when advancing or retracing key frames. Playback was sticking too. I got through it, but it was frustrating. Perhaps, I was just impatient, however earlier work seemed to move quicker and smoother. I was just wondering what might be going on? Too much information?
Posted: Fri, 12th Jun 2009, 12:12am

Post 2 of 3

Axeman

Force: 17995 | Joined: 20th Jan 2002 | Posts: 6124

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

SuperUser

The more effects are added to a given point in a project, the longer it will take to render each frame. Especially particle effects can increase preview render times significantly.

Do you have a lot of layers stacking up in the project? Can you give any details regarding your system? When you say playback was sticking, you mean after you had preview rendered?
Posted: Fri, 12th Jun 2009, 4:14pm

Post 3 of 3

FXhomerTony

Force: 945 | Joined: 28th Apr 2009 | Posts: 133

CompositeLab Pro User EffectsLab Pro User FXhome Movie Maker

Gold Member

Thanks for your response. You have all ready answered my question. It was almost all particle effects- about twelve of them- and it was just the playback that was sticking before preview rendering.
You guys are amazing! Thanks again, FXhomerTony.