You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

Colors change when opening old project.

Posted: Thu, 27th Aug 2009, 6:56pm

Post 1 of 3

epiphanyphoto

Force: 400 | Joined: 19th Mar 2009 | Posts: 4

PhotoKey 2 Pro User

Gold Member

I created and saved a project about 3 weeks ago. Images were saved with a white gradient background I created in photoshop. They exported and saved as nice white gradient jpgs.

Today, I reopen the same project and save the same image and it has a very obvious magenta tint to it. What's the deal?

I haven't changed the files at all. Every image is "set unique". I noticed it on new images i imported first, then tried it with old ones and the same tint happens.

Last edited Thu, 27th Aug 2009, 8:42pm; edited 2 times in total.

Posted: Thu, 27th Aug 2009, 7:18pm

Post 2 of 3

epiphanyphoto

Force: 400 | Joined: 19th Mar 2009 | Posts: 4

PhotoKey 2 Pro User

Gold Member

I tried this again with a backed up copy of the project. I just opened it and exported the same files that were loaded 2 weeks ago. This time ONE of the files has the correct white background, the rest are all tinted magenta.

I do notice the tint on the preview image on my screen now too. One is fine, the others preview magenta.

Any ideas?
Posted: Thu, 27th Aug 2009, 8:40pm

Post 3 of 3

epiphanyphoto

Force: 400 | Joined: 19th Mar 2009 | Posts: 4

PhotoKey 2 Pro User

Gold Member

So it seems that I needed to go into the HUE setting for the background and just slide it from 0 to 20 or 30 and then back to 0. The background looked normal again. I had to do this for each image - i guess since "set unique" was selected.