You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

Blue keyed on greenscreen when using spill supp.

Posted: Tue, 22nd Sep 2009, 9:11am

Post 1 of 5

Tim Lerche

Force: 750 | Joined: 28th May 2009 | Posts: 7

PhotoKey 3 Pro User

Gold Member

Hi

I use a greenscreen. When keying I use the auto color difference key on automatic, and the spill suppression is set to extended 100%. But then I noticed that blue colors where keyed also, so I changed the auto color difference key to green, but that didn't help. Only when setting the spill suppression to standard, the blue colors return to normal. But ofcourse thats a problem, because there's a lot of spill then.

I have 58 pictures from a kindergarden, where everyone was told not to wear green. That means that half of them wears blue instead, and thats a whole lot of sweatshirts to mask!

Oh, and when masking, suddenly I get the message "Only 64 points are available when masking". Well, shirts have a lot of details, so 64 points isn't really that much...

All comments and sollutions are welcome...
Posted: Tue, 22nd Sep 2009, 9:12am

Post 2 of 5

Simon K Jones

Force: 27955 | Joined: 1st Jan 2002 | Posts: 11683

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker Windows User

FXhome Team Member

Can you please upload one of the original photos for us to look at, or email it to support@fxhome.com?
Posted: Tue, 22nd Sep 2009, 9:34am

Post 3 of 5

Tim Lerche

Force: 750 | Joined: 28th May 2009 | Posts: 7

PhotoKey 3 Pro User

Gold Member

Tarn wrote:

Can you please upload one of the original photos for us to look at, or email it to support@fxhome.com?
Don't know how to upload here. I'll email. [/img]
Posted: Tue, 22nd Sep 2009, 9:55am

Post 4 of 5

DVStudio

Force: 4983 | Joined: 22nd Nov 2007 | Posts: 1845

CompositeLab Pro User EffectsLab Pro User PhotoKey 4 User FXpreset Maker FXhome Movie Maker Windows User

Gold Member

To post an image on the forum, you need to make a free account on a site like photobucket or image shack and then upload your image there. Then you copy the BBCode from the image (ie. [img] text [/img]) and then paste that code here. Just so you know!

But email works fine too smile
Posted: Tue, 22nd Sep 2009, 9:57am

Post 5 of 5

Tim Lerche

Force: 750 | Joined: 28th May 2009 | Posts: 7

PhotoKey 3 Pro User

Gold Member

Thanks m8, I'll might try that another time then... smile