You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

Compositing Problems

Posted: Thu, 1st Oct 2009, 1:51am

Post 1 of 4

Flick

Force: 401 | Joined: 10th Dec 2007 | Posts: 2

EffectsLab Pro User

Gold Member

I'm working with a video and a picture. When I go to the composite setting the only choices are "add" or "screen." I need to use the "multiply " feature, but I can't find it where it should be. I also can't turn the composite modes off , so the only options are "multiply" and "add."
Posted: Thu, 1st Oct 2009, 4:04am

Post 2 of 4

Axeman

Force: 17995 | Joined: 20th Jan 2002 | Posts: 6124

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

SuperUser

EffectsLab isn't a compositing program. There isn't a multiply option. Add and Screen are all you get, as they are the options you would want for working with stock footage of explosions, fire, lightning, etc.

Other types of stock are beyond the scope of EffectsLab's abilities. You will need a proper compositing program or a quality video editor.
Posted: Thu, 1st Oct 2009, 8:18pm

Post 3 of 4

Flick

Force: 401 | Joined: 10th Dec 2007 | Posts: 2

EffectsLab Pro User

Gold Member

Thanks! I have Final Cut, so that won't be a problem!
Posted: Thu, 1st Oct 2009, 8:51pm

Post 4 of 4

Axeman

Force: 17995 | Joined: 20th Jan 2002 | Posts: 6124

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

SuperUser

Yeah, changing the composite blend mode in Final Cut is quite simple.