You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

Why when i render a job, fx looks with vertical lines.

Posted: Mon, 10th May 2010, 5:09pm

Post 1 of 4

Utuayey

Force: 1035 | Joined: 29th Jan 2010 | Posts: 24

VisionLab User

Gold Member

Rating: +1

Why when i render out my job from vision lab studio it looks like damage with vertical lines from the top to the bottom of the effect apply.
Posted: Mon, 10th May 2010, 5:26pm

Post 2 of 4

Fxhome Dude

Force: 996 | Joined: 1st Jun 2009 | Posts: 927

CompositeLab Pro User FXpreset Maker FXhome Movie Maker Windows User

Gold Member

Rating: +1

This is no doubt de-interlacing problems. take a look at this article that deals with interlacing. Does that help?
Posted: Mon, 10th May 2010, 6:58pm

Post 3 of 4

Axeman

Force: 17995 | Joined: 20th Jan 2002 | Posts: 6124

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

SuperUser

Rating: +1

Interlacing should only ever show up running from left to right, horizontally. Vertical lines shouldn't be from interlacing. Is it possible that you could upload a short clip of the footage and give us a link to it, so we could have a look?
Posted: Tue, 11th May 2010, 1:53pm

Post 4 of 4

Utuayey

Force: 1035 | Joined: 29th Jan 2010 | Posts: 24

VisionLab User

Gold Member

My bad it was horizontal lines, and thanks to u guys a lot, i already repair the problem by changing the video and the visionlab studio template into ntcs progresive.