You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

White back ground on stock footage wont go away

Posted: Wed, 25th May 2011, 12:13am

Post 1 of 3

FXhomer43306

Force: 400 | Joined: 14th Nov 2007 | Posts: 4

EffectsLab Pro User

Gold Member

I just bought (ordered) effectslab pro stock footage gore and when I imported it into my footage it went over the footage. Instead of the background disappearing of the stock footage like it usually would on explosions or smoke this one didn't. Is it because the gunshot footage used a white instead of black background?

Is there any way of removing the stock footage gore white background without having to mask for hours and place it on my footage of me pretending to get shot in the head?

Please I really need help on this... neutral
Posted: Wed, 25th May 2011, 3:10pm

Post 2 of 3

Axeman

Force: 17995 | Joined: 20th Jan 2002 | Posts: 6124

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

SuperUser

There's no easy way to remove a white background in EffectsLab, sorry. IF you have a proper compositing app, then its quite easy, you just change the composite mode for the clip to Multiply, and the white disappears. But you don't have that option in EffectsLab, as its not meant for compositing.

I recall that there is a workaround which involves inverting the clip, then using the Add blend mode, then inverting it again, but I can't remember the exact specifics of it.
Posted: Wed, 25th May 2011, 11:20pm

Post 3 of 3

FXhomer43306

Force: 400 | Joined: 14th Nov 2007 | Posts: 4

EffectsLab Pro User

Gold Member

Well thanks for trying to help. I guess I'll try what you said about the inverting and if that doesn't work then I'll just do more research. But thanks anyways.