You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

With my optics my point of origin dont schow or work ?

Posted: Fri, 1st Jul 2011, 12:38pm

Post 1 of 10

FXhomer86455

Force: 425 | Joined: 25th Dec 2009 | Posts: 6

EffectsLab Pro User

Gold Member

When i put somme optics in a clip and i look for movement nothing happens,
why ?
Posted: Fri, 1st Jul 2011, 4:17pm

Post 2 of 10

Axeman

Force: 17995 | Joined: 20th Jan 2002 | Posts: 6124

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

SuperUser

This knowledgebase article gives detailed instructions for exactly how to move every type of effect available in the software, including optics. Its not very complicated, once you know the correct procedure.
Posted: Sat, 2nd Jul 2011, 11:06am

Post 3 of 10

FXhomer86455

Force: 425 | Joined: 25th Dec 2009 | Posts: 6

EffectsLab Pro User

Gold Member

When i click on optic movement there is no point of origin on the canvas !
I dont know why it isnt working anymore .Sorry for my bad englisch !
Posted: Sat, 2nd Jul 2011, 4:40pm

Post 4 of 10

Axeman

Force: 17995 | Joined: 20th Jan 2002 | Posts: 6124

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

SuperUser

Are you using a preset, or a default optics effect? If its a preset, which one? Perhaps the point of origin is off of the canvas?
Posted: Sat, 2nd Jul 2011, 5:06pm

Post 5 of 10

FXhomer86455

Force: 425 | Joined: 25th Dec 2009 | Posts: 6

EffectsLab Pro User

Gold Member

Iused presets and default , no matter , they aal show in the middle of the screen and no point of origin , i even downloaded the software again but still no change . PS: i use mac . Thanks for the answers so far .
Posted: Sat, 2nd Jul 2011, 6:46pm

Post 6 of 10

Axeman

Force: 17995 | Joined: 20th Jan 2002 | Posts: 6124

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

SuperUser

I've just tested over a dozen different presets and the default effect on my Mac, and they all worked perfectly. Add them to the timeline and the effect appears, then click on Optic Movement on the timeline and the control point appears on the Canvas. Are you sure you are clicking in the correct spot, on Optic Movement, after you add the effect? Are you sure the handle isn't just difficult to see on the viewer?
Posted: Sat, 2nd Jul 2011, 7:26pm

Post 7 of 10

FXhomer86455

Force: 425 | Joined: 25th Dec 2009 | Posts: 6

EffectsLab Pro User

Gold Member

I just tested a calm sunset and it sits right in the middle of my screen and i clic on optic movement and nothing to see , i dont understand because i used it many times before .Could mackeeper have anything to do with it ?
Posted: Thu, 7th Jul 2011, 5:37pm

Post 8 of 10

FXhomer86455

Force: 425 | Joined: 25th Dec 2009 | Posts: 6

EffectsLab Pro User

Gold Member

Is there anything wrong with the sofware from FXHome ? Not one of my optics works , i still have no point of origin in the optic movement . I downloaded the software again but still nothing . Can sommeone help me please ! Thanks .
Posted: Thu, 7th Jul 2011, 6:46pm

Post 9 of 10

Axeman

Force: 17995 | Joined: 20th Jan 2002 | Posts: 6124

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

SuperUser

I'm not sure what could make one particular aspect of the software like that just stop working all of a sudden. I'd try a clean re-install, see if that helps.

http://fxhome.com/forums/viewtopic.php?t=22285
Posted: Thu, 7th Jul 2011, 6:52pm

Post 10 of 10

FXhomer86455

Force: 425 | Joined: 25th Dec 2009 | Posts: 6

EffectsLab Pro User

Gold Member

Just did a clean re-install , dont work ! I dont understand it , it used to work perfect !