You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

Visionlab studio speed!

Posted: Tue, 6th Sep 2011, 9:52pm

Post 1 of 4

FXhomer154108

Force: 0 | Joined: 1st Sep 2011 | Posts: 1

Member

I've just been trying the visionlab studio but to be honest it all seem a bit slow. Playback of my footage -even if a very small clip is slow but as soon as I try to add any effects at all its just so slow as to be unusable.
I have pc with a core 2 due at 2.66 ghz with meg of ram and a radeon 4800 graphics card. Any ideas on how to spped things up. I also use Sony Vegas which runs brilliantly quickly and do quite complex 3d in Cinema 4d which again is quick on my modest setup so whats the issue with Visionlab Studio?
Any help or advice appreciated
Ron
Posted: Wed, 7th Sep 2011, 10:35am

Post 2 of 4

Simon K Jones

Force: 27955 | Joined: 1st Jan 2002 | Posts: 11683

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker Windows User

FXhome Team Member

My main recommendation would be to try the HitFilm demo, which is our current video product. VisionLab is an older video product that is no longer available.

Check this out: http://hitfilm.com
Posted: Mon, 24th Oct 2011, 3:10am

Post 3 of 4

Charger

Force: 0 | Joined: 7th Oct 2011 | Posts: 12

Member

Isn't the problem your camera
Posted: Mon, 24th Oct 2011, 11:41pm

Post 4 of 4

awesomefilmsvideos

Force: 400 | Joined: 29th Dec 2010 | Posts: 23

CompositeLab Pro User

Gold Member

visionlab always runs kinda slow when you add in effects to your footage. i'd either just scrub through it instead of hitting play, or just get hitfilm.