You are viewing an archive of the old fxhome.com forums. The community has since moved to hitfilm.com.

Aspect Ratio

Posted: Tue, 31st Jan 2012, 2:06pm

Post 1 of 4

WedgeOz

Force: 12 | Joined: 25th Jun 2010 | Posts: 18

Member

Okay...I'm using VisionLab to render a nice little effects scene.
Can't remember what size I have it set to........but it's widescreen....and looks perfect on the VisionLab canvas.
The trouble is that when I render it......it always comes out sqaushed (kinda like a 4:3 ratio), and my moving images appear blurry (horizontal lines).
I know in the past I have renderedd widescreen effects before, but can't figure out now why it's not happening.
I have tried every setting (as well as uncompressed).
Please tell me why this is so.
Many thanks!
Posted: Fri, 3rd Feb 2012, 12:29pm

Post 2 of 4

WedgeOz

Force: 12 | Joined: 25th Jun 2010 | Posts: 18

Member

Stop!! Thanks for all your help! wink
I got around it eventually.
Posted: Fri, 3rd Feb 2012, 4:15pm

Post 3 of 4

Axeman

Force: 17995 | Joined: 20th Jan 2002 | Posts: 6124

VisionLab User VideoWrap User PhotoKey 5 Pro User MuzzlePlug User PowerPlug User PhotoKey 3 Plug-in User FXhome Movie Maker FXpreset Maker MacOS User

SuperUser

Hey man,

Sorry I overlooked this thread somehow. But, I'm glad you got it worked out.
Posted: Fri, 3rd Feb 2012, 10:01pm

Post 4 of 4

WedgeOz

Force: 12 | Joined: 25th Jun 2010 | Posts: 18

Member

Hey all good Axeman!
The great thing about all of FXhome's software, is that it's a constant learning experience. And that includes the cameras and computers I use as well.
I'm 47 years old.........and this is the best fun I've ever had.
Been waiting for something like this since 1977 smile
Thanks mate!